Roditelji najavili prijavu protiv Stanivukovića, on šokiran

Društvo

Grupa mještana banjalučkog naselja Petrićevac podnijeće Ombudsmenu za djecu prijavu protiv poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draška Stanivukovića “zbog političke zloupotrebe njihove djece, koja su učestvovala u manifestaciji `Dani Petrićevca`”.

Mještani tvrde da je Stanivuković jučerašnju manifestaciju, koja je održana u sali Osnovne škole “Miloš Crnjanski”, pretvorio u postizborni politički skup naočigled brojnih učenika ove škole koji su pozvani na proslavu neformalnog dana ovog naselja.

“Ovo je najgrublja politička zloupotreba jer roditelji djece, koja su učestvovala u programu nisu mogli da znaju da je riječ o klasičnom političkom skupu, koji je Stanivuković perfidno iskoristio da se zahvali mještanima za osvojeni mandat u Narodnoj skupštini. Uvjereni smo da je na djelu klasična zloupotreba naše djece, koja je perfidno upakovana u navodnu proslavu `Dana Petrićevca`”, kaže jedan od roditelja.

Roditelji su istakli da ih je rukovodstvo škole obavijestilo da je Savjet mjesne zajednice Petrićevac, koji je formalni organizator skupa, pribavio saglasnost Ministarstva prosvjet i kulture da ova manifestacija bude održana u školi, ali nije im jasno koja je uloga Stanivukovića i zašto su je škola iskorištena za političke govore.

Oni navode da shvataju da je “danas sve politički populizam”, ali da ne mogu da vjeruju da je Stanivuković “iskoristio njihovu djecu da se zahvaljuje na mandatu”.

Međutim, Stanivuković je nakon poziva Srpskainfo bio šokiran i iznenađen, informaciju je čuo da nas, te je njegov prvi komentar bio „Bože sačuvaj“.

– Ko je roditelj? Čije dijete sam zloupotrijebio? Bez imena to sve nema smisla. Dani Petrićevca su toliko jedan plemenita manifestacija da ne mogu da vjerujem da je neko htio to da upropasti – rekao je Stanivuković za Srpskainfo.

On dodaje da su svi roditelji i djeca imali pravo da ne dođu, te da niko nije bio obavezan biti tamo, a pogotovo da je ikome palo na pemet da zloupotrebljava djecu.

– Istina je, ja jesam bio jedan o inicijatora ove manifestacije, htjeli smo da okupimo naše mještane i slavimo jubileje, ali sam juče bio pozvan na tu manifestaciju – rekao je Stanivuković.

Kaže da mještani podržavaju ovu manifestaciju, te da će uskoro biti pokrenuto i udruženje koje će praviti bedževe, dukseve i ostale predmete, kako bi novac od prodaje ulagali u dječija igrališta, koševe, klupe i ostale stvari u ovom naselju, kako bi upravo djeci bilo bolje.

O ovom slučaju se Stanivuković oglasio i na svojoj FB stranici.

Земљо моја вољена!Зашто неко није написао да је Дан Петрићевца први дан које једно насеље има у цијелој нашој…

Опубліковано Драшком Станивуковић Субота, 1 грудня 2018 р.

Agencije/Srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *