Banjaluka: U planu novi društveni domovi

Društvo

Aktivnosti na oživljavanju društvenih sadržaja u selima i na prigradskom području biće nastavljeni i u idućoj godini, nakon što su tokom ove godine četiri društvena doma dobila novo ruho, potvrđeno je u Odjeljenju za komunalne poslove.

Gradnja objekata društvenog sadržaja intenzivirana je od prošle godine od kada su obnovljeni domovi u Debeljacima, Dragočaju i Verićima, te izgrađeni novi objekti u Ljubačevu i Krminama.

Rada Popović iz Udruženja žena „Verićanke“, koje svoje aktivnosti izvode u obnovljenom domu, kazala je da im je ovaj renovirani prostor od velike koristi.

-U ovom domu se često srećemo, držimo sastanke, dogovaramo se, oragnizujemo prela, vezemo, pletemo… – istakla je Popovićeva.

I društveni dom u Dragočaju, prema riječima Sanele Žigić, je veoma koristan za tamošnje mještane.

-Objekat je idealan za održavanje proba našeg kulturno-umjetničkog društva, ali i za nastupe i druge manifestacije – kazala je ona.

U međuvremenu, pokrenute su i aktivnosti za javne objekte na Laušu i Petrićevcu, za šta su u toku postupci javnih nabavki za izbor izvođača radova. Na Laušu je riječ o gradnji novog administrativnog objekta u kojem će biti smještene mjesna zajednica i policijska stanica. Osim kancelarija za rad mjesne zajednice, ovaj objekat, kojeg Grad radi sa Ministarstvom unutrašnjih poslova RS, imaće društvenu salu sa oko 150 mjesta, čime će biti riješen višedecenijski problem sa realizacijom društvenih aktivnosti na području jednog od najmnogoljudijih banjalučkih naselja – kazali su u Odjeljenju za komunalne poslove.

Istovremeno, na Petrićevcu će graditi višenamjenski objekat, u kojem će se nalaziti ambulanta, mjesna zajednica i vrtić. Tender za izvođača radova prve faze, odnosno gradnje ambulante otvoren je do 7. decembra.

Osim ovih objekata koji će se graditi u narednoj godini, iskazana je potreba za obnovu objekata društvenih domova u Zalužanima, Piskavici i Mišinom hanu.

Prema planu, naredne godine novoizgrađeni objekat u Krminama trebalo bi da bude u potpunosti opremljen i predan na upotrebu mještanima.

-Grad će obnovom domova, u skladu sa svojim finansijskim mogućnostima stvoriti uslove, a od savjeta i samih mještana mjesnih zajednica se očekuje angažman i organizacija aktivnosti i društvenih dešavanja – zaključili su iz nadležnog odjeljenja.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *