Direktor bolnice “Srbija” Goran Todorović podnio ostavku

Društvo

Direktor bolnice “Srbija” Goran Todorović podnio je jutros ostavku, jer, kako je naveo, ne vidi da u ovom kolektivu postoje volja i strpljenje za rješavanje problema.

Todorović je ovu odluku saopštio novinarima nakon današnje dodjele zahvalnica zaposlenima, televizijskim kućama i pojedincima koji su pokazali izuzetno zalaganje i doprinos uspješnoj realizaciji projekta, izgradnje i opremanja nove bolnice.

Zaposleni u bolnici “Srbija” u Istočnom Sarajevu odgodili su juče najavljeni štrajk jer su poslodavac i osnivač djelimično izvršili svoje obaveze, te najavili njegovo održavanje za 30. decembar ako do tada ne budu ispoštovane preostale obaveze, saopšteno je iz Štrajkačkog odbora.

Sindikat doktora medicine bolnice Istočno Sarajevo održao je 15. novembra prvi štrajk upozorenja na kojem su zaposleni zahtijevali isplatu plata za avgust, septembar i oktobar.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić postigao je 3. decembra dogovor sa predstavnicima sindikata i rukovodstva bolnice “Srbija” o načinu isplate zaostalih plata, doprinosa i obaveza po drugim osnovama.

Bogdanić: Naredne sedmice vršilac dužnosti direktora bolnice “Srbija”

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić izjavio je danas da će Vlada Srpske naredne sedmice imenovati vršioca dužnosti direktora bolnice “Srbija” u Istočnom Sarajevu.

“Vlada Republike Srpske će u ponedjeljak, 10. decembra, na radno-konsultativnoj sjednici ili u četvrtak, 13. decembra, na redovnoj sjednici donijeti odluku”, rekao je Bogdanić.

On je naveo da u ovom trenutku ne zna ko će biti vršilac dužnosti direktora ove zdravstvene ustanove.

Bogdanić je 3. decembra postigao dogovor sa predstavnicima sindikata i rukovodstva Bolnice “Srbija” o načinu isplate zaostalih plata, doprinosa i obaveza po drugim osnovama.

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *