Duže radno vrijeme zbog “Banjalučke zime”

Društvo

Ugostiteljski objekti koji se ne nalaze u stambeno-poslovnim zgradama, od ove subote, pa sve do 15. januara 2019. godine, mogu raditi duže u odnosu na klasično radno vrijeme.

Kako su najavili iz Gradske uprave, ugostiteljski objekti na području Banjaluke u neograničenom radnom vremenu mogu raditi 1, 2, 7. i 14. januara, kada se proslavlja Nova godina i Božić.

Ostalim danima u narednih mjesec dana, ugostitelji mogu raditi duže i to restorani, ugostiteljski objekti za ishranu i piće do jedan čas poslije ponoći radnim danima, a do dva časa vikendom.

Ugostiteljski objekti sa znakom kvaliteta “zlatna kašika” radnim danima mogu biti otvoreni do dva časa, a vikendom do tri časa poslije ponoći.

Noćni klubovi mogu raditi od 19 do četiri časa, vikendom do pet časova, a saloni za posebne prilike do četiri časa ujutru.

Sa druge strane, ugostiteljski objekti koji se nalaze u stambeno-poslovnim zgradama rade klasično od sedam do 23 časa radnim danima i vikendom, a oni sa kvalitetom “zlatna kašika” radnim danima do ponoći, te vikendom do jedan čas.

Zaključak je donesen na zahtjev Turističke organizacije grada radi ukazane potrebe za dužim radom ugostiteljskih objekata, u vrijeme trajanja manifestacije “Banjalučka zima 2018/2019”.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *