Jerinić zamjenik gradonačelnika Doboja

Društvo

Skupština grada Doboja izabrala je danas Borisa Jerinića za zamjenika gradonačelnika Doboja, nakon neopozive ostavke Dejana Starčevića.

Za izbor Jerinića glasalo je 28 od 31 odbornika, dok su tri odbornika SP bila protiv.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Sanja Vulić rekla je da su iz te stranke podržali Jerinića kako bi se on uveo u administrativne poslove pred nastupajuće izbore za gradonačelnika, za čiju kandidaturu je dobio podršku SNSD-a, s ciljem ekonomskog osnaživanja ove lokalne zajednice, a prema dogovoru predsjednika SNSD-a Milorada Dodika i nekadašnjeg gradonačelnika Obrena Petrovića.

Vulićeva je precizirala da taj dogovor ne predstavlja i formiranje nove skupštinske većine u Doboju.

Odbornik SP Vedran Gligorić rekao je da izbor Jerinića nije ekonomsko opravdan, s obzirom da je nezavisni kandidat za gradonačelnika na prijevremenim izborima 17. februara.

Gligorić je naveo da je dobojski Odbor SP sinoć donio odluku da predloži svog kandidata za gradonačelnika, o čemu će se izjasniti vrh ove partije, a kao moguće kandidate, između ostalih, naveo je Srđana Todorovića i Nebojšu Lukića.

Odbornik PDP Slobodan Vasiljević rekao je da je ova stranka odustala od kandidature svog člana za gradonačelnika Doboja.

Skupština grada usvojila je danas budžet za 2019. godinu u iznosu od 42.385.000 KM, koji je za tri odsto manji nego planirana sredstva u ovoj godini.

U ukupnim budžetskim sredstvima poreski prihodi čine 40 odsto, neporeski 22 odsto, primici od nefinansijske, finansijske imovine i zaduživanja 38 odsto.
Za otplatu kredita u narednoj godini planirano je 3.877.000 KM.

Doznake na ime socijalne pomoći planirane su u iznosu od 3.240.000 KM i za 20 odsto su veće nego u tekućoj godini, dok su grantovi za 17 odsto manji i planirani su u iznosu od 6.436.000 KM.

Utvrđena je stopa za oporezivnje nepokretnosti u visini od 0,20 odsto, izuzev za nepokretnosti u kojima se neposredno obavlja proizvodna djelatnosti i koja iznosi 0,10 odsto.

Odbornici su usvojili odluku da 400.000 KM bude prebačeno na račun Gradske toplane, na ime isporuke toplotne energije domaćinstvima za period od 6. do 14. oktobra.

Građani koji su izvršili uplatu Toplani za taj period biće u pretplati.

Odbornici su utvrdili da je ekonomska cijena usluga Javne predškolske ustanove “Majke Jugović” za narednu godinu 322 KM, kao i ove godine.

Od 23. novembra 11 odbornika dobojskog SDS djeluju u lokalnoj skupštini kao samostalni, odlučeno je nakon sjednice Kluba odbornika SDS sa tadašnjim gradonačelnikom Doboja Obrenom Petrovićem, koji je preuzeo mandat poslanika u parlamentu BiH.

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *