Sector Security dobio Industrijsku bezbjednosnu dozvolu

Društvo

Nakon osam mjeseci intenzivnih provjera, Sector Security postala je prva kompanija u oblasti privatne zaštite kojoj je Ministarstvo bezbjednosti Bosne i Hercegovine dodijelilo Industrijsku bezbjednosnu dozvolu najvišeg stepena.

Provjere, koje obavlja Obavještajno-bezbjednosna agencija Bosne i Hercegovine (OBA), vršene su u skladu sa najvišim evropskim i svjetskim standardima, a tiču se, između ostalog, provjere poslovnih objekata, finansijskog poslovanja od osnivanja, poslovnih partnera i sklopljenih ugovora, te dokazivanja pouzdanosti rukovodećih i drugih odgovornih osoba u kompaniji.

Rješenje o nepostojanju bezbjednosne smetnje za pristup tajnim podacima stepena „Tajno“ i Industrijska bezbjednosna dozvola bez bezbjednosnog područja stepena “Tajno” dodijeljeni su za kompaniju Sector Security i za 17 njenih uposlenika.

– Sector Security od svog osnivanja teži vrhunskoj kvaliteti. Ova dozvola je još jedna u nizu potvrda naše jake predanosti da radimo prema najvišim standardima, uz najveći stepen odgovornosti kako prema našim klijentima, tako i prema našim partnerima i dobavljačima, rekao je Slaviša Krunić, vlasnik kompanije Sector Security.

Industrijska bezbjednosna dozvola neophodna je za klasificirane ugovore, odnosno one ugovore u kojima bi osoba ili kompanija mogla doći u dodir s tajnim podacima državnih organa Bosne i Hercegovine, neke druge države ili neke od međunarodnih organizacija.

Svečana dodjela održana je danas u sjedištu kompanije, a sertifikate je uručio Mate Miletić, pomoćnik ministra bezbjednosti BiH.

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *