Bora Čorba u kampanji protiv bacanja petardi

Društvo

Svake godine oko 5.000 pasa i mačaka ugine od stresa nakon pucanja petardi, vatrometa i drugih pirotehničkih sredstava. Uvijek se pred praznike govori o štetnosti i opasnosti koje izaziva ovakav vid proslave.

Mnogim kucama i macama stane srce od eksplozije, a neke dožive trajne traume, piše Pet Face.

Pokret Levijatan je pokrenuo akciju na svom internet-profilu sa sloganima “Baci klupko, ne petardu”, “Baci keks, a ne petardu”.

Mnoge poznate ličnosti su se priključile kampanji koja se vodi proteklih dana protiv pirotehničkih sredstava prilikom proslave praznika, kao što su Marija Kilibarda i članovi grupe Van Gog.

Prije dva dana se i naš proslavljeni roker, frontmen grupe Riblja čorba Bora Đorđević pojavio na Fejsbuku sa malom kucom i porukom za sve.

– Znam da se radujete praznicima, ali manite se petardi. Petarde štete starijim osobama, deci, životinjama. Naročito životinjama, koje bolje čuju nego mi. Oko pet hiljada pasa svake godine pogine od petardi. Pogine od srčanog udara, ili onako u šoku pobegnu od kuće, završe pod točkovima automobila ili nikada se više ne vrate kući”, rekao je Bora Đorđević na snimku sa Fejsbuka dodajući i konačnu poruku ‘Ne budite retardi, manite se petardi!’.

Ova poruka je svima jasna, podržimo je i glasno recimo “NE” petardama za vrijeme praznika.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *