Banjalučani za nekoliko sati našli posao bivšem štićeniku doma

Društvo

Da jedna objava na Fejsbuku može udružiti građane spremne pomoći, pokazao je i primjer iz Banjaluke, kada su momku koji je ostao na ulici za samo par sati pronašli posao i pružili privremenu pomoć.

Stefan iz Banjaluke, skoro je napustio Dom Rada Vranješević, a sada se našao potpuno sam na ulici, bez toplog kreveta i obroka. Stefanovu situaciju neko je podijelio sa građanima na popularnoj Fejsbuk stranici “Spotted Banjaluka”, a odmah poslije toga mu se telefon usijao od poziva.

– Zvalo me desetine ljudi, svi su spremni pomoći. Jedan momak mi je dao 20 KM, da imam danas, a sutra već idem na razgovor za posao. Hvala svima koji su mi se javili u ovih par sati, nadam se da ću uskoro naći i smještaj – rekao nam je Stefan, koji ima 20 godina.

Ovaj slučaj još jedan je primjer građanske solidarnosti, ali i pokazatelj kako često završe djeca koja odrastu u domu bez roditeljskog staranja. Stefan je sada srećan na nesebičnoj pomoći, te se nada da će uskoro naći i smještaj koji će moći plaćati od svoje plate.

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *