Radojičić zaustavio izgradnju parkinga kod Venecija mosta

Društvo

Kod Venecija mosta, gdje je zbog parkinga srušeno drveće, gradonačelnik Igor Radojičić je naredio da se “stvari odmah vrate u prvobitno stanje”, tvrde izvori “EuroBlica”.

– Gradonačelnik je ljut što se, zarad nekoliko parking mjesta, bacaju gradske pare i uništava ono malo zelenila što je preostalo na ovoj lokaciji – tvrdi naš sagovornik iz Gradske uprave.

Reakcija je uslijedila nakon pisanja “EuroBlica” i upozorenja Centra za životnu sredinu, koji su ukazali da su, zbog gradnje parkinga u Ulici Gavre Vučkovića, uništeni drvored i travnjak, koji će biti zamijenjeni betonskim pločama.

– Gradska uprava je svjesno prouzrokovala problem, jer pri planiranju ovog dijela grada, nisu predvidjeli mjesto za parking.

Ovo je jedan u nizu propusta Odjeljenja za prostorno uređenje, koje nije smjelo izdati dozvole za radove, kao i Odjeljenja za inspekcijske poslove, koje je moralo pravovremeno reagovati – prokomentarisala je početkom mjeseca koordinatorica inicijative “Naš prostor”, Jelena Brkić.

U ovoj inicijativi, koja djeluje u sklopu Centra za životnu sredinu, nisu željeli da komentarišu potez novog gradonačelnika.

Izjasniće se, poručuju, tek kada dobiju zvaničan stav gradske inspekcije i uprave Grada, te kada vide “konkretne rezulatate na terenu”.

Ni Igor Radojičić nije želio da javno komentariše zabranu gradnje parkinga, pa ni spekulacije da je ovim potezom poslao poruku budućem načelniku Odjeljenja za prostorno uređenje, ali i javnosti, koju želi da uvjeri da je Banjaluci zaista neophodan gradski arhitekta.

EuroBlic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *