Sutra oblačno vrijeme sa slabim snijegom

Društvo

U BiH sutra se očekuje oblačno vrijeme, uglavnom sa slabim snijegom.

Ujutro će na sjeveroistoku biti malo do umjereno oblačno vrijeme, dok će u ostalim krajevima biti umjereno oblačno, a na sjeveru je moguća susnježica ili slaba kiša, saopšteno je iz republičkog Hidrometeorološkog zavoda.

U većini predjela duvaće umjeren vjetar zapadnog i sjeverozapadnog smjera, dok će u Hercegovini, te na zapadu i jugozapadu BiH biti jakog vjetra sjevernog smjera, koji će krajem dana oslabiti.

Najniža jutarnja temperatura vazduha iznosiće od minus četiri Celzijusova stepena do nule, na jugu do četiri, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće između minus dva i tri stepena Celzijusova, na jugu od četiri do osam stepeni Celzijusovih.

Jače naoblačenje sa sjevera danas je u Republici Srpskoj i Federaciji BiH u nižim predjelima uslovilo kišu, a na planinama snijeg.

Temperatura vazduha u 13.00 časova: Han Pijesak minus četiri, Bjelašnica nula, Rudo dva, Čemerno i Višegrad četiri, Mrakovica pet, Kalinovik i Ivan sedlo šest, Gacko i Livno sedam, Mrkonjić Grad, Nevesinje, Sokolac, Bugojno, Drvar, Jajce i Tuzla osam, Bijeljina, Brčko, Doboj, Novi Grad, Ribnik, Šipovo, Srbac, Bihać, Gradačac, Sanski Most i Zenica devet stepeni Celzijusovih.

U Banjaluci, Sarajevu i Foči danas je u 13.00 časova izmjerena temperatura vazduha iznosila 10 stepeni Celzijusovih, u Bileći, Prijedoru, Širokom Brijegu i Srebrenici 11, Mostaru i Zvorniku 12, Trebinju 13, te Neumu i Stocu 16 stepeni Celzijusovih.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *