Banjaluka: Pred odbornicima 66 tačaka dnevnog reda

Društvo

Na sutrašnjoj 28. sjednici Skupštine grada Banja Luka, pred odbornicima je prijedlog gradskog budžeta za 2019. godinu, rebalans budžeta za ovu godinu, te prijedlog odluke o usvajanju Strategije razvoja grada Banja Luka u periodu od 2018-2027. godine.

Početak sjedniceje zakazan za 9 časova, a odbornici će razmatrati ukupno 66 tačaka dnevnog reda, među kojima i Regulacioni plan dijela centralnog područja grada, koji je rađen godinu i po i koji je prošao dva ciklusa javnih rasprava.

Gradski parlament će na zasjedanju 26. decembra razmatrati i programe uređenja gradskog građevinskog zemljišta i zajedničke komunalne potrošnje odjeljenja za saobraćaja i puteve i za komunalne poslove za narednu godinu. Tu su i programi razvoja sporta i sufinansiranja kulturno-umjetničkog amaterizma, programa i projekata iz oblasti kulture za 2019. godinu, kao i godišnji kalendari kulturnih i turističkih manifestacija.

Odbornici će razmatrani i prjedloge odluka o taksi prevozu i o izmjeni Odluke o visini boravišne takse. Na dnevnom redu posljednje ovogodišnje sjednice nalazi se i prijedlog programa rada Skupštine Grada za 2019. godinu, te više tačaka iz oblasti prostronog planiranja.

Ukoliko dođe do nastavka zbog obimnog dnevnog reda, on će biti održan 27. decembra.

Kompletan dnevni red pogledajte ovdje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *