Šeranić razgovarao sa v.d. direktorom Bolnice “Srbija”

Društvo

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić razgovarao je danas sa vršiocem dužnosti direktora Bolnice „Srbija“ Istočno Sarajevo Nebojšom Šešlijom, kojeg je na ovu poziciju juče imenovala Vlada RS.

Na prvom radnom sastanku bilo je riječi o potrebama i daljim planovima za unapređenje rada ove zdravstvene ustanove, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS.

Ministar Šeranić je naglasio potrebu da se u što skorijem roku napravi plan preseljenja odjeljenja ove zdravstvene ustanove u novi objekat bolnice, koji je izgrađen po najvišim standardima modernih zdravstvenih ustanova i u kojem se mogu pružiti kvalitetnije usluge dijagnostike i liječenja.

Razgovarano je i o budućoj organizaciji rada sa ciljem racionalizacije i stabilizacije poslovanja, kao i potrebi da stanovništvo sarajevsko-romanijske regije dobije najkvalitetniju moguću zdravstvenu zaštitu u okviru nove bolnice, koja je funkcionalno povezana sa specijalističkim službama u okviru poliklinike.

Prethodno je Vlada RS, na prvoj sjednici održanoj juče, 27. decembra, razriješila dužnosti dosadašnjeg direktora ove bolnice Gorana Todorovića, na lični zahtjev, a za vršioca dužnosti imenovala Nebojšu Šešliju.

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *