U novogodišnjoj noći bez padavina

Društvo

Padavine se danas u Bosni očekuju se u drugoj polovini dana, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U nizinama se očekuje kiša kiša, a snijeg iznad 800 metara nadmorske visine. U noći na ponedjeljak granica snijega će se pomjeriti do 500 metara nadmorske visine.

Vjetar će biti slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha između biće između minus četiri i četiri stepena Celzijusa, a najviša dnevna između jedan i devet stepeni.

U ponedjeljak će u Bosni biti oblačno sa snijegom ili susnježicom. Na sjeveru Bosne padaće slaba kiša. Najveći dio padavina očekuje se prijepodne. U drugoj polovini dana očekuje se postepeno slabljenje i prestanak padavina. U Hercegovini prijepodne razvedravanje.

Temperatura vazduha između minus dva i četiri stepena. U Hercegovini jutarnja temperatura biće između minus tri i dva stepena, a najviša dnevna između pet i devet stepeni. Na sjeveru i istoku Hercegovine najviša dnevna temperatura vazduha biće do dva stepena.

Visina sniježnog pokrivača za nedjelju i ponedjeljak je do 30 centimetara. Bez snijega na krajnjem sjeveru i jugu zemlje.

U utorak u Bosni će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima smanjenje oblačnosti. U Hercegovini vedro. U Hercegovini prije podne umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura između minus pet i tri stepena, a najviša dnevna od minus jedan do osam stepeni.

U srijedu u Bosni i Hercegovini novo naoblačenje sa sjevera. U Bosni sa snijegom ili susnježicom, na sjeveru Bosne sa kišom. Slab snijeg ili susnježica očekuju se na sjeveru i istoku Hercegovine. Duvaće vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha između minus pet i tri stepena,a najviša dnevna od minus jedan do devet stepeni, piše avaz.ba.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *