PROTEST U BANJALUCI Majka Suzana: Lukač je za mene krivlji i od ubice!

Društvo

U Banjaluci je u 18.00 časova počeo veliki protestni skup Pokreta “Pravda za Davida”, kao odgovor na nasilje policije RS koja je 25. decembra uklonila Davidove simbole sa Trga Krajine, uhapsila oca Davora Dragičevića i majku Suzanu Radanović, kao i više aktivista Pokreta “Pravda za Davida” i lidera opozicije.

18.00 Pred više hiljada okupljenih prvi je stao Davor Dragičević koji je u kratkom govoru ponovio da neće otići sa Trga sve dok njegovi zahtjevi za ostavkama funkcionera MUP-a RS i pravosudnih institucija, kao i hapšenja umiješanih u Davidovo ubistvo, ne budu ispunjeni.

– Ka nisam ovdje večeras došao da bilo koga rušim, rekao je Davor i najavio da će se dužim govorom obratiti kasnije.

18.10 Majka Suzana je rekla da je za sve što se dešavalo nakon Davidovog ubistva najodgovorniji ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač.

– Dragan Lukač je za mene krivlji i od samog ubice. Na naš zahtjev da podnese ostavku iz moralnih i ljudskih razloga, rekao da će sam da ode, ako protiv njega ima dokaza. Evo, ja ću reći: Sramna pres konferencija na kojoj su moga sina bez ikakvih dokaza proglasili kriminalcem, narkomanom i samoubicom, rekla je Suzana Radanović.

18.25 Daniela Daca Ratešić rekla je da su čišćenjem ljudi sa trga i hapšenjem Davora Dragičevića mislili ugasiti ideju borbe za pravdu i istinu.

– Zašto je Davidovo srce uklonjeno s Trga? Kome je smetalo? Ono je imalo svoju simboliku i svoje mjesto na Trgu jer ga na taj način pamtimo živog, na ovom Trgu je otet! Ovo je bio čisti autogol jes su slike brutalnosti policije obišle cijeli svijet!- rekla je Daniela.

– Ovo je borba između dobra i zla u kojoj nema sredine i nema neopredijeljenih, poručila je Daniela.

18.35 Okupljeni na Trgu krajine uzvikuju: “Lukaču ostavka!” i “Drmaju se stolice!”.

18.40 Novinar Boris Malagurski zahvalio se Davoru i Suzani što su ga pozvali da dođe u Banjaluku “i stane uz svoj narod”.

– Nikada nije bilo lako izboriti se za pravdu. Naše je da ponavljamo “Pravda za Davida” sve dok ona ne postane naša stvarnost, rekao je Malagurski.

18.42

– Zločinci i ubice nemaju ni vjeru ni naciju. Ja sam Srbin i pravoslavac, Davida su ubili Srbi. Dženana Memića su ubili Muslimani, rekao je Davor u svom drugom obraćanju i upitao: A šta ćemo sad!?

18.57

– Sad ćemo ići da šetamo, koliko ko može, a poslije toga se vraćam kod svog sina na trg. Idemo do kraja, Davide, rekao je Dragičević, a građani su uzvikivali “Uz tebe smo, Davore” i krenuli u šetnju gradom.

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *