Nova godina u Republici Srpskoj dočekana bez mnogo slavlja

Društvo

Novogodišnja noć u Banjaluci, Bijeljini, Doboju, Trebinju, Srebrenici, Bratuncu i Ugljeviku protekla je bez većih incidenata. Građani su uz pjesmu i veselje ušli u 2019. godinu, a u Banjoj Luci nije bilo javnog dočeka Nove godine.

Zbog bezbjednosne situacije povodom protesta Pokreta “Pravda za Davida” u Banjaluci je otkazan organizirani doček Nove godine i najavljeni koncerti.

Novogodišnja noć u Doboju protekla je mirno i bez težeg narušavanja javnog reda i mira. Iz dobojske Hitne pomoći saopšteno je da je novogodišnja noć protekla mirno i bez povreda izazvanih pirotehničkim sredstvima.

“Nije bilo pacijenata sa težim povredama, dakle povreda izavanih saobraćajnim udesima ili tučama”, rekao je dežurni ljekar Slobodan Tomanić.

Doček Nove godine u Bijeljini protekao je mirno – slavilo se po restoranima, hotelima i drugim ugostiteljskim objektima, a organizovanog dočeka na gradskom trgu nije bilo ni ove godine.

Najveći broj građana Bijeljine 2019. godinu je dočekao sa prijateljima i u krugu porodice, ali bilo je i onih koji uobičajeno slave na obližnjim destinacijama u Srbiji, poput Zlatibora.

Veliki broj Trebinjaca, ali i gostiju, ispratili su staru i dočekali novu godinu na platou ispod platana uz hitove regionalne pop zvijezde Dženana Lončarevića.

Građani su ispunili centralne gradske ulice, a zabava na otvorenom trajala je do kasno u noć.

Brojni turisti iz gradova okruženja, ali i regiona i Evrope odlučili su se da najluđu noć dočekaju upravo u Trebinju.

U Srebrenici ove godine nije organizovan novogodišnji doček na trgu, kao ni u Bratuncu u kojem je ipak bilo veselo tokom cijele noći.

Doček nove 2019. godine u Srebrenici organizovan je u tri kafića i jednom restoranu, ali je većina stanovnika Novu godinu dočekala u svojim domovima.

Ugljevičani su “najluđu noć” proveli uglavnom u porodičnoj atmosferi jer nije bilo organizovanog dočeka, a novogodišnja noć protekla je mirno.

Većina Zvorničana ispratila je staru i dočekala novu godinu porodično u svojim kućama i restoranima, dok su mlađi novogodišnju noć proslavili u kafićima.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *