Zbog snijega više sela bez struje

Društvo

Bez struje je, zbog snježnog nevremena, pet sela u sokolačkoj mjesnoj zajednici Bare, a ekipe “Elektrodistribucije” su na terenu i rade na otklanjanju kvara, rečeno je u Radnoj jedinici ovog preduzeća na Sokocu.

U ovom preduzeću rečeno je da su njihove ekipe juče radile tokom cijelog dana na otklanjanju kvara na dijelu dalekovoda Kaljina, koji je prouzrokovan jakim vjetrom i snježnim padavinama i da taj posao nastavljaju i danas.

Monteri su, kako navode, juče oko 17 časova uspjeli da vrate pod napon sve trafostanice na dalekovodu Kaljina, sa koga se snabdijeva i mjesno područje Bare, ali je nakon 45 minuta došlo do novog iskakanja četiri trafostanice sa kojih se napajaju potrošači u pet sela.

U sokolačkoj “Elektroditribuciji” kažu da su monteri na terenu jutros od 7.00 časova, rade na otklanjanju kvarova po veoma teškom vremenu, sa snijegom uz jake udare vjetra i da nastoje da do kraja radnog vremena otklone kvar.

Prema riječima stručnog saradnika za lokalne puteve opštine Sokolac Milanka Dobrilovića, na području ove lokalne zajednice do sada je od snijega očišćeno dvije trećine lokalne putne mreže.

On tvrdi da je mehanizacija za čišćenje puteva na terenu i da se danas pored prigradskih naselja radi i na udaljenim mjesnim područjima.

Prema programu zimskog održavanja ulica, naselja, lokalnih i nekategorisanih putnih pravaca na području opštine Sokolac za 2019. godinu, ukupna dužina saobraćajnica za čišćenje snijega je 324 kilometra, od čega se u prvom prioritetu čisti 71 kilometar, u drugom 66, a u trećem prioritetu 186 kilometara.

Održavanjem puteva u zimskom periodu na području Sokoca povjereno je preduzeću “Romanijaputevi” uz angažovanje tri kooperanta po potrebi.

U preduzeću vodovod i kanalizacija “Vrelo Bioštice” kažu da su ekipe za održavanje obišle dio mreže na mjesnom području i crpne stanice na vodosistemima, te utvrdili da nema kvarova i da je vodosnabdijevanje potrošača na području opštine Sokolac za sada uredno.

Visina snijega na Sokocu jutros u 7 časova bila je 29 centimetara, a snijeg i dalje pada.

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *