Poruka sa Davidovog groba: Nama nije do slavlja, već do pravde i do istine!

Društvo

Članovi Pokreta Pravda za Davida okupili su se danas na grobu Davida Dragičevića da zapale svijeće i pošalju poruku mira na Dan Republike. Poručili su da ne žele organizovano da učestvuju u proslavi Dana RS iz bezbjednosnih razloga.

Ističu da svi treba da slave današnji dan, ali da ne žele da njihova grupa bude povezana sa bilo kojim incidentom na današnji dan.

– Nama trenutno nije do slavlja, nama je do pravde i do istine i rekao sam da ne bi trebalo sa obilježjima zbog dešavanja 25. decembra. Do danas je u Banjaluci bilo ružnih slika, kao što je slika kad civili tuku policiju i policija tuče civile, i to je slika koja nam ne nije trebala, ni MUP-u RS ni Pravdi za Davida, rekao je Dragan Dabić, član Pokreta Pravda za Davida.

On je naglasio da Pravda za Davida neće dopustiti korumpiranom sistemu da opet isprlja ime grupe i predstavi ih kao huligane ili rušioce Republike Srpske.

– Mi nastavljamo putem mira i dostojanstva i to je najjača snaga grupe Pravda za Davida. To je naš put i mi samo tražimo istinu i pravdu i zato smo zamolili sve dobre ljude da ne idu sa obilježjima grupe Pravda za Davida na trg, da ne bi došlo do neželjenih situacija u bilo kom smislu, rekao je Dabić.

Pravda za Davida traži da sistem bude pravedan i da funkcioniše, zbog čega će nastaviti mirna okupljanja svako veče u 18.00 časova u porti Hrama Hrista Spasitelja.

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *