PO KRATKOM POSTUPKU: Gluviću 20 dana zatvora i 250 KM kazne

Društvo

Aleksandar Gluvić, Aktivista Pokreta “Pravda za Davida” osuđen je na 20 dana zatvorske kazne i 250 KM novlane kazne zbog učestvovanja u protestima krajem prošle godine.

 

U Rješenju Osnovnog suda u Banjoj luci se navodi da je kažnjen za prekršaj iz Člana 24. Zakona o javnom redu- Kaznom zatvora u trajanju od 20 dana i za prekršaj iz člana 7. Zakona o javnom redu i miru- novčanom kaznom u iznosu od 250 KM. Odlukom suda moraće da plati i troškove prekršajnog postupka u iznosu od 150 KM.

 

– Mi ćemo naše kazne platiti ili odležati, ali ljudi koji su povrijeđeni to NEĆE MOĆI. Momku koji je na zemlji udaran od strane “inspektora” slomljena su dva rebra i juče je zadržan u bolnici zbog pojave unutrašnjeg krvarenja. Radi se o čovjeku koji mi se prije dvije godine javio zbog akcije darivanja krvi, a 22. marta u želji da pomogne u potrazi za tada nestalim Davidom. Svjesni da ćemo saginjanjem glave postati isti kao i oni pred kojima bismo se sageli, ODBIJAMO da to učinimo i zbog toga plaćamo cijenu, naveo je Gluvić u objavi na Facebooku.

 

Gluvić je nezadovoljan ovakvom odlukom Suda i najavio je da će se žaliti.

 

– Ovo je još jedan vid zastrašivanja neistomišljenika vlasti i gušenja slobode u Republici Srpskoj. Isti dan kada sam se prijavio u policiji, završio sam na sudu, a nekoliko dana kasnije sam i osuđen. Zašto policija i sud tako brzo rade kada treba da se neko zastraši, a kada je u pitanju ubistvo Davida Dragičevića istraga tapka u mjestu već mjesecima, pita se Gluvić.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *