Blokirana višemilionska nabavka vozila za Oružane snage BiH

Društvo

Ministarstvo odbrane BiH još nije uspjelo da privede kraju tender za nabavku 205 vozila vrijednih 21,2 miliona KM jer su ponuđači uložili žalbe.

 

Postupak milionske nabavke vozila za potrebe Oružanih snaga BiH, Ministarstvo odbrane pokrenulo je još polovinom septembra prošle godine, a otvaranje ponuda je bilo planirano 1. novembra 2018, ali je taj rok nekoliko puta produžavan.

 

Posljednja ispravka obavještenja o nabavci objavljena je juče i u njoj je navedeno da će otvaranje dospjelih ponuda biti 6. februara, a kao razlog najnovijeg produženja roka navedene su žalbe.

 

„Pojedini ponuđači su uložili žalbu i ona ima suspenzivno dejstvo, dok Kancelarija za razmatranje žalbi BiH ne donese odluku za ovaj postupak“, navedeno je u obavještenju Ministarstva odbrane.

 

Portal Capital je ranije pisao da je ovim tenderom planirana nabavka 10 putničkih vozila niže i 12 niže srednje klase, 54 vozila sa devet sjedišta, 26 terenskih vozila sa pogonom na sva četiri točka i pet sjedišta te osam takvih vozila sa devet sjedišta.

 

Predviđena je i kupovina minibuseva sa različitim brojem sjedišta, autobusa, 15 sanitetskih vozila, cisterni za gorivo, hladnjača, teretnih vozila za prevoz hrane, vučnih i vatrogasnih vozila.

 

Dio vozila Ministarstvo je planiralo da preuzme u 2018. godini, a preostala u ovoj i idućoj godini.

 

Procijenjena vrijednost nabavke bez PDV-a iznosi 18,1 miliona KM, dok je sa PDV-om cijena 21,2 miliona KM.

 

capital.ba

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *