Migranti prodaju humanitarnu pomoć za jednu marku

Društvo

Nekolicina migranata neposredno pored pijačnih štandova na mostarskoj pijaci u Vrapčićima prodaju hranu koju su ranije vjerovatno dobili.

 

Migranti s Bliskog istoka, vjerovatno smješteni u Izbjegličkom centru Salakovac, prodaju humanitarnu pomoć koju su tamo dobili.

 

Konzerve mesnih narezaka, paštete i sličnu robu prodaju po cijeni od jedne konvertibilne marke. Mušterije su se informisale o roku trajanja i kupovale. Nije im se svidjelo što smo ih fotografisali, te su kratko prokomentarisali da ne rade ništa što ne rade i drugi građani ove zemlje.

 

Jedan od trgovaca na pijaci je kazao da je to redovna pojava te se našalio kazavši da su konzervama osigurali cijeli Mostar.

 

– Moraju i oni od nečega živjeti, prodaju viškove dobijene hrane i neke sitnice ili mijenjaju za voće i povrće s pijace. Možete ih vidjeti kako se autobusima s punim kesama vraćaju u Salakovac – kazala je za Klix jedan gospođa.

 

U Operativnom centru MUP-a HNK su kazali da još niko nije kontaktirao policiju, ali su naveli da prodaja humanitarne pomoći nije dozvoljena.

 

klix.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *