Pripadnik obezbjeđenja u Vijeću naroda RS fizički nasrnuo na novinare (FOTO/VIDEO)

Društvo

Pripadnik obezbjeđenja u Vijeću naroda RS uz verbalne prijetnje “zgaziću te” prisilno je udaljio novinara Novinske agencije SRNA Borisa Nogu iz zgrade.

Jedan od pripadnika obezbjeđenja u ugradi Vijeća naroda RS u Banjaluci, uz prijetnju “zgaziću te”, bukvalno je izbacio Borisa Nogu, novinara Agencije SRNA, koji je došao da prati današnji rad Zajedničke komisije Vijeća naroda i Narodne skupštine RS.

Nogo je u izjavi kolegama rekao da ga je pripadnik obezbjeđenja prvo verbalno napao a onda i fizički udaljio iz zgrade.

-Jedan radnik obezbjeđenja Vijeća naroda RS me je bez ikakvog povoda fizički izbacio i verbalno nasrnuo na mene, što dovoljno govori u kakvom su položaju novinari. Na moje pitanje zašto galami na novinare u holu, on je odreagovao fizički i nasrnuo na mene, rekao Nogo nakon incidenta.

Više novinara koji su prisustvovali ovom incident upozorili su radnika obezbjeđenja da se ne može tako ponašati prema novinarima koji rade svoj posao, na šta je on odgovorio uvredama i psovkama.

Inače, u zgradi Vijeća naroda RS nema prostora predviđenog za boravak novinara dok čekaju na izjave koje su najavljene protokolom, pa su primorani da čekaju ispred objekta, bez obzira na vremenske uslove.

Predstavnici Kluba novinara Banjaluka, osudili su ovaj napad i zatražili da odgovorni budu kažnjeni, a od nadležnih službi da novinarima omoguće normalne uslove za rad.

U ime Vijeća naroda RS zbog incidenta novinarima se izvinio Pero Petrović, delegat Kluba Srba.

Incident je osudila i Novinska agencija SRNA u kojoj je novinar Boris Nogo zaposlen.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *