Stabilizuje se situacija u Drvaru

Društvo

Na području opštine Drvar i dalje je na snazi stanje prirodnih nepogoda zbog snježnih padavina koje su pogodile ovo područje proteklih dana, ali se situacija postepeno stabilizuje, rekla je Srni vršilac dužnosti načelnika opštine Drvar Dušica Runić.

 

Ona je rekla da su i dalje neka sela na području opštine Drvar odsječena od svijeta, ali da se situacija stabilizuje jer nema novih padavina.

 

“Očekujemo da ćemo u narednim danima u potpunosti pročistiti puteve ka svim selima i ekipe Civilne zaštite su konstantno na terenu i rade na čišćenju puteva”, istakla je Runićeva.

 

Ona je dodala da je bilo problema na prilazima selima prema Unsko-sanskom kantonu i onim koja se nalaze prema opštini Glamoč.

 

Prema njenim riječima, zavijana su sela Boboljusci, Veliki i Mali Cvjetnić, Gruborski Naslon, Zaglavica, Motike, Poljice, Brda, Bunčevac, Župa, Župica i dijelovi Prekaje.

 

Ona je istakla da su ekipe sa raspoloživom mehanizacijom i danas na terenu i izrazila nadu da će se to u što skorijem roku riješiti i da će putevi postati prohodni.

 

“Molim stanovnike Drvara da budu strpljivi, koristimo trenutno svu raspoloživu mehanizaciju i ukoliko ne bude novih padavina narednih dana svi putevi će biti pročišćeni. Ako se padavine nastave, bićemo primorani da potražimo pomoć Civilne zaštite Republike Srpske i drugih institucija”, kaže Runićeva.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *