Skočio u rijeku i spasio dvojicu muškaraca

Društvo

Mile Kandić (58) iz Šekovića, rizikujući sopstveni život, spasio je dvojicu muškarca koji su automobilom sletjeli s puta u rijeku Drinjaču.

Kandić je u subotu skočio u hladnu rijeku, ne čekajući pomoć drugih i iz prevrnutog automobila izvukao policajca Slavišu Koprivicu i Milijanka Miholjčića iz Bijeljine, koji je bio suvozač.

Prava drama, koja se odigrala u nekoliko minuta, okončana je bez posljedica, samo zahvaljujući velikoj sreći, ali i prisebnosti Kandića. Ovaj skromni čovjek smatra da to što je pritrčao nekom u nevolji ne znači odmah i da je i heroj, te da bi to, bez imalo dvoumljenja, ponovo učinio.

– Krenuo sam na benzinsku pumpu po gorivo. I u jednom momentu, dok sam točio gorivo, začuo sam škripu guma, nakon čega je uslijedila lomljava drveća i šipražja, a zatim jak prasak – ispričao je Kandić, koji je po zanimanju bibliotekar.

Dodao je da je u tom trenutku vozač, koji je bio u automobilu iza njih, istrčao iz vozila, te pozvao prolaznike u pomoć.

– Otrčao sam u tom pravcu i ugledao prevrnuto vozilo. Samo sam skinuo jaknu i u odjeći uskočio u rijeku. Nakon što sam se uvjerio da tokom prevrtanja niko nije ispao, razbio sam staklo na vratima automobila. Zatekao sam vozača od oko 40 godina, za kojeg sam kasnije saznao da je policajac, a sa njim je bio i čovjek otprilike mojih godina – priča Kandić.

Dodao je da je starijeg čovjeka Hitna pomoć kasnije odvezla u Zvornik, gdje mu je ukazana prva pomoć.

Koprivica dodaje da nema riječi kojima bi zahvalio Kandiću i ostalima koju su im taj dan pritekli u pomoć.

– Za sve njih, a posebno kada je Kandić u pitanju, ubuduće ću uvijek biti tu kad im nešto zatreba. Planirao sam narednih dana da odem u Šekoviće da im zahvalim i da im se na neki način odužim za pomoć – rekao je Koprivica, ističući da je do nesrećnog slučaja došlo zbog loših uslova na putu i krivine sa kontra nagibom, koja je bez branika i ostale prateće signalizacije.

Sve je to gledala i Vera Maletić, koja se sa porodicom toga jutra iz Šekovića vraćala za Staru Pazovu. Odmah na izlasku iz Šekovića, u blizini Kaninog vira, ispričala je, njima u susret je išao crveni “golf 2″, kojim je upravljao Koprivica.

– Izgledalo je kao da je vozač izgubio kontrolu nad vozilom. Bilo je strašno! Mislili smo da će udariti u nas, međutim sletio je u Drinjaču. Stali smo, suprug je mahnuo Kandiću, koji je odmah dotrčao i bez riječi uskočio u rijeku. Kandić je to herojski učinio i da se ja pitam, dodijelila bih mu orden za hrabrost – istakla je Maletićeva.

Sliku automobila koji se, kaže Maletićeva, prevrće i slijeće u rijeku nikad neće zaboraviti.

GlaS Srpske

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *