VSTS imenovao tužioce i sudije u BiH

Društvo

Visoki sudski i tužilački savjet BiH donio je odluku o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u BiH, koji će stupiti na dužnost 3. januara, odnosno 12. decembra i 15. februara, saopšteno je iz VSTS-a.

Za tužioce u Tužilaštvu Republike Srpske imenovani su Snježana Petković, Slobodan Ćelić i Goran Glamočanin, a Ranko Jovanović na poziciju sudije Okružnog suda u Istočnom Sarajevu.

Na poziciju sudije Osnovnog suda u Kozarskoj Dubici imenovani su Dragica Stanković, Đurađ Kozomara, Ilija Tadić i Samir Šehović, koji će stupiti na dužnost 15. februara.

Na poziciju sudije u Vrhovnom sudu Federacije BiH imenovani su Sonja Radošević, Slavko Pavlović, Zlata DŽafić, Senad Mulabdić i Jasminka Kubat, koji će stupiti na dužnost 12. decembra.

Indira Hadžimehmedović imenovana je na poziciju predsjednika Kantonalnog suda u Tuzli, Dragica Dragičević za predsjednika Opštinskog suda u Žepču, Divna Bošnjak za predsjednika Opštinskog suda u Mostaru i Enes Halilović na poziciju sudije i predsjednika Opštinskog suda u Lukavcu.

Na poziciju dodatnog sudije Opštinskog suda u Tuzli imenovani su Šejla Ćatić i Ljiljana Stevanović.

Za tužioce Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu imenovani su Sanela Škaljić, Zoran Ikonić i Ena Bahtijarević Alagić, za tužioce u Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona DŽenaida Kopić i Benita Mladina, te na poziciju tužioca Kantonalnog tužilaštva u Tuzli Jasmina Nuridin i Neda Draganić u Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona.

Pri donošenju odluke o imenovanju VSTV BiH je uzeo u obzir kriterijume poput: stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata, stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri, sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje, odnosa sa radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristranosti, ugleda i iskustva na rukovodećim poslovima.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *