Za vikend i do 15 stepeni Celzijusa

Društvo

Federalni hidrometeorološki zavod Bosne i Hercegovine objavio je vremensku prognozu za nekoliko predstojećih dana, a kako navode meteorolozi, prvog dana vikenda stiže nam velika promjena vremena.

 

Naime, nakon dužeg perioda niskih temperatura vazduha, vrijednosti konačno ”idu u plus” pa se tako tokom dana u subotu mogu očekivati temperature i od 15 stepeni Celzijusa.

 

Tokom cijele subote kiša se prognozira u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne kiša se prognozira od poslijepodnevnih sati prema kraju dana.

 

Vjetar jak južnog smjera, povremeno sa olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 13°C, a najviša dnevna temperatura vazduha većinom između 9 i 15°C, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

 

U nedjelju će u BiH biti pretežno oblačno sa kišom. Obilnije padavine predviđene su za Hercegovinu i jugoistok Bosne.

 

U ostatku BiH slabije padavine. Snijeg samo na vrhovima planina. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera.

 

Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 13°C.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *