Bez raspisanog tendera: Proslava Dana Republike koštala 458.816 maraka

Društvo

Proslava Dana Republike 9. januara, ove godine je poreske obveznike RS koštala je 458.816 KM ili oko 35.000 KM manje nego prethodnih godina, objavila je služba Predsjednika Republike Srpske.

 

U Transparensi Internešnelu, međutim navode da je posao pripreme slavlja i ove, kao i prethodne tri godine, dobila banjalučka firma “RE:PUBLIKA” d.o.o.

 

– Iako se radi o najvećoj javnoj nabavci iz budžeta Predsjednika RS, klasičnog tendera ni ove godine nije bilo, nego se ponovo primjenom posebnog režima predviđenog članom 8. Zakona o javnim nabavkama BiH došlo do firme “RE:PUBLIKA”. Ova firma osnovana je u oktobru 2015. i od tada svake godine organizuje proslave 9. januara. Pored ovoga “RE:PUBLIKA” je do sada je sklopila još nekoliko ugovora male vrijednosti, za koje nije obavezno raspisivanje tendera, i to sa Vladom RS i javnim preduzećem Autoputevi  RS. Radi se o ukupno 6 direktnih sporazuma vrijednih oko 24.000 KM bez PDV-a – navodi se u saopštenju Transparensija.

 

Podsjećaju da je 2017. godine, a zbog odbijanja Kabineta Predsjednika RS da medijima dostavi podatke o ponuđačima koji su se javili na poziv za organiazciju proslave 9. januara, kao i kopiju ugovora zaključenog sa pobjednikom, slučaj završio na sudu.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *