Još četiri osobe preminule od posljedica gripa na UKC RS

Društvo

Još četiri pacijenta koja su bila zbrinuta u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci preminula su od posljedica teške akutne respiratorne infekcije, saopšteno je danas iz Instituta za javno zdravstvo Srpske.

 

“Riječ je o osobama srednje i starije životne dobi sa brojnim komorbiditetima (pridruženim oboljenjima), koje su bile pozitivne na virus influence A/H1/pdm09”, navedeno je u saopštenju.

 

Institut za javno zdravstvo svakodnevno prati epidemiološku situaciju u Srpskoj i regionu, kao i informacije Evropskog centra za kontrolu bolesti i Svjetske zdravstvene organizacije.

 

U toku je prikupljanje podataka iz svih zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj za petu nedjelju koji će javnosti biti dostupni u utorak, 5. februara.

 

“Podsjećamo građane da je neophodno primjenjivati mjere lične, a posebno respiratorne higijene, kao i higijene prostora u kojem žive i rade, te da prilikom kućnih i posjeta u bolnicama, poštuju preporuke nadležnih ustanova”, ističu iz Instituta za javno zdravstvo Srpske.

 

Prema podacima Instituta, od početka sezone od posljedica teških akutnih respiratornih infekcija umrlo je 20 osoba.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *