Banjaluka: Vrbas se povukao u korito, očekivani pad vodostaja

Društvo

Usljed naglog topljenja snijega, rijeka Vrbas sinoć se izlila na jednoj od kritičnih tačaka u Karanovcu, ali se tokom noći povukla u korito.

 

Prema svim naznakama, prognozira se dalji pad vodostaja Vrbasa, bez opasnosti po imovinu i stanovništvo, saopšteno iz Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice.

 

Prema informacijama iz Civilne zaštite, na području Banje Luke nije poplavljen nijedan stambeni objekat.

 

-Najkritičnije je bilo sinoć oko 21 čas u Karanovacu, na desnoj obali Vrbasa, gde je došlo do plavljenja dvorišta i nekoliko pomoćnih objekata ali, srećom, voda nije ušla ni u jedan stambeni objekat. Nakratko, bila je poplavljena i saobraćajnica u Jesenjinovoj ulici, međutim ni na toj lokciji nije došlo do ugrožavanja stambenih objekata – kazao je šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Mladen Ćućun.

 

On ističe da su tokom protekle noći pripadnici Civilne zaštite i Vatrogasne brigade obilazili sve kritične tačke, ali, na sreću, nije bilo potrebe za njihovim anagžmanom.

 

-Još u petak smo upozorili građane na moguće izlijevanje Vrbasa iz korita. Imajući u vidu da se vodostaj Vrbasa kreće u nivou redovnih i vanrednih mjera odbrane od poplave naši pripadnici i ostaju i dalje na terenu dok god za to bude potrebe – zaključio je Ćućun.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *