Prijetnje smrću uredniku informativnog programa BHT Marku Radoji

Društvo

Urednik informativnog programa BHT-a Marko Radoja dobio je prijetnje smrću zbog novinarke Svjetlane Topalić koja je smijenjena s pozicije urednika i voditelja Dnevnika 2 na BHT-u.

 

Marku Radoji je prijećeno smrću u pismu koje je stiglo iz Čikaga (SAD), a koje potpisuje “Vojvoda Trivo”.

 

Samozvani vojvoda je dao rok Radoji od sedam dana da Svjetlanu Topalić vrati na prvobitnu poziciju, a ako to ne uradi “žagom će mu biti odrubljena glava”.

 

Radoja je u izjavi za medije rekao da će ovu prijetnju smrću prijaviti policiji, i da očekuje reakciju nadležnih organa.

 

Podsjećamo, Svjetlana Topalić, voditeljka i urednica na BHRT-u, 28. januara je smijenjena s pozicije urednika i voditelja Dnevnika 2 po vlastitom zahtjevu koji je podnijela krajem 2018. godine.

 

– Informacija da je koleginica Svjetlana Topalić smijenjena, loše je prenesena. Ona je prebačena u sektor weba na sopstvenu inicijativu. Ona je meni podnijela zahtjev da pređe na portal BHRT-a i ja sam joj izašao u susret, objasnio je Radoja nakon njene smjene.

Topalić je u žižu javnosti dospjela nakon što je 9. januara na svom Twitter nalogu čestitala dan Republike Srpske riječima „Srećan ti rođendan, Republiko“, što je izazvalo burne reakcije u medijima i javnosti.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *