Lukač na radnom doručku sa američkim generalom Kirkom Smitom

Društvo

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač sastao se danas sa komandantom snaga za specijalne operacije vojske SAD u Evropi general-majorom Kirkom Smitom.

Na radnom doručku je razgovarano o relevantnim bezbjednosnim pitanjima, kao i o saradnji američkih snaga za specijalne operacije sa MUP-om Republike Srpske, posebno Specijalnom antiterorističkom jedinicom (SAJ).

Iz MUP-a Republike Srpske saopšteno je da je pružena obostrana podrška za nastavak saradnje, te iznijeti prijedlozi za njeno unapređenje u narednom periodu.

-MUP Republike Srpske inače ostvaruje dugogodišnju saradnju sa Timom za vezu snaga za specijalne operacije SAD kroz koju je izvršeno niz obuka za unapređenje kapaciteta SAJ-a za reagiranje u svim vrstama kriznih situacija, navedeno je u saopštenju.

U prethodnom periodu MUP Republike Srpske je s Kancelarijom vojnog atašea Ambasade SAD u BiH, SOFLE timom, realizovao obuke: „Upad u prostorije“, „Patroliranje“, „Snajperska obuka“, „Ruralna taktika“,„Urbana taktika – borba prsa u prsa“, „Vatrena obuka“ i „Presretanje vozila“.

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *