Najavljen otkaz za 150 radnika Željeznica RS

Društvo

Sjednica skupštine akcionara Željeznica RS zapela već na prvom koraku, kod utvrđivanja kvoruma i usvajanja dnevnog reda.

 

Naime, predstavnici državnog kapitala i Fonda za restituciju, koji raspolažu sa oko 70 odsto akcija, nisu se pojavili u sali na Željezničkoj stanici Banjaluka, ali su poslali obavijest da glasaju pismenim putem, zbog čega su se pobunili mali akcionari.

 

Ipak, oni po statutu ne mogu mijenjati dnevni red, niti su presudni u utvrđivanju kvoruma, jer mali akcionari, koji su danas došli na skupštinu, svi zajedno raspolažu sa svega 218 od ukupno 50.000 akcija ŽRS.

 

Naime, Vesna Vozni, pomoćnica ministra saobraćaja, koja je predstavnica RS u skupštini akcionara i svojim glasom zastupa 65 odsto akcija, otišla je na godišnji odmor.

 

U planu poslovanja, koji je izložio pomoćnik direktora ŽRS, Slobodan Kaurinović je rekao da trenutno u ŽRS radi 2.469 zaposlenih, te da se planira da ih do kraja godine bude manje za 150.

 

– Donijeću pečeno jagnje i glasati da direktori imaju 150.000 KM platu – poručio Radinko Malešević, mali akcionar ŽRS, kada je čuo da uprava planira da ovu poslovni godinu završi u plusu, sa dobitkom od 1,3 miliona KM, sa smanjenim brojem radnika i konsolidovanim poslovanje .

 

– Svaka čast, za lijepe želje. Ako su u stanju da ovo urade, četvorici direktora, na čelu sa generalnim, treba dati plate od 15.000 mjesečno. Ako se išta od ovog plana ostvari, evo ja ću ispeći jagnje da vas sve počastim – rekao je Malešević na Skupštini akcionara ŽRS.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *