Olujni vjetar nanio višemilionsku štetu u Trebinju

Društvo

U Trebinju danas duva vjetar brzine do 30 kilometara na čas, ali se građanima i dalje preporučuje da ne napuštaju svoje domove bez prijeke potrebe.

 

Protekla noć u Trebinju je bila dosta mirnija za razliku od noći između petka i subote.

 

Zamjenik gradonačelnika Mirko Ćurić rekao je da su primili više stotina poziva građana za pomoć u sanaciji štete i da su ekipe stalno na terenu.

 

“Građane, koji sami mogu da saniraju štetu, pozivamo da to urade, a da broj 121 pozivaju samo oni koji ne mogu da riješe problem. Formiraćemo komisiju koja će obići teren i svi koji su pretrpjeli štetu biće obeštećeni”, istakao je Ćurić.

 

Ćurić je juče rekao da je olujni vjetar orkanske snage u Trebinju načinio štetu od više miliona KM.

 

Najveća oštećenja imali su gradski park, zatvoreni bazen u izgradnji, srednjoškolski centar, te pojedini privatni objekti. Štab za vanredne situacije i dalje je u pripravnosti.

 

Na terenu je juče bilo angažovano više od 100 radnika “Komunalnog”, “Vodovoda”, Civilne zaštite, Centra za gazdovanje kršom, Civilne zaštite HET-a, vatrogasaca, “Elektro-Hercegovine” i privatnih preduzeća.

 

Najjači udar vjetra 92 kilometra na čas

 

U trebinjskoj vatrogasnoj jedinici kažu da je požar, koji je u petak izbio u rejonu sela Bobovišta u Federaciji BiH, pod kontrolom.

 

Najjači udar olujnog vjetra koji je zahvatio Trebinje iznosio je 92 kilometra na čas. Ova brzina vjetra izmjerena je na meteorološkoj stanici Trebinje juče ujutro u 4.20 časova, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

 

Prema Boforovoj skali, ova jačina vjetra je devet bofora i spada u olujne vjetrove, a bilo je i orkanskih udara.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *