Na kružnom toku kod “Delte” i velika fontana

Društvo

Radnici laktaške „Niskogradnje“ danas su počeli sa asfaltiranjem novog, saobraćajnog čvora oko tržnog centra „Delta planet“, čime će stanovnici naselja na Banjalučkom polja biti znatno bolje povezani sa ostatkom grada.

 

Uporedo s tim, na ovoj lokaciji intenzivirani su i radovi na izgradnji velikog kružnog toka sa pothodnikom za bezbjedan prolaz pješaka, koji će krasiti i velika fontana.

 

Istovremeno, biće asfaltirana dva pravca – devastirana Ulica Frane Supila, koja je sada znatno proširena, i novi put koji se nastavlja na Ulicu Olimpijskih pobjednika i ide parlalelno uz tržni centar u izgradnji.

 

Prema najavama iz „Niskogradnje“, radovi na izgradnji i rekonstrukciji saobraćajnice će biti završeni do kraja sedmice. Uporedo sa ovim radovima biće postavljena i nova javna rasvjeta.

 

Po projektu, dosadašnji, uski put bez trotoara u Frane Supila zamijeniće moderna saobraćajnica širine od 8,5 metara, uz obostrane pješačke staze od po jedan i po metar. Uz novu saobraćajnicu, ovo naselje dobilo je i ostalu infrastrukutru, vodovod, oborinsku, fekalnu i kablovsku kanalizaciju, kao i novu javnu rasvjetu.

 

S druge strane, nastavak Ulice Olimpijskih pobjednika predviđa izgradnju nove saobraćajnice od budućeg kružnog toka na Istočnom tranzitu pa do Frane Supila. Nova ulica široka je 10,5 metara, trotoari dva metra a biće zasađen i novi drvored.

 

Nova saobraćajnica će uključivati i takozvane tektilne staze i trake za lakše kretanje slijepih i slabovidnih lica, s obzirom na to da se u blizini nalazi sjedište Saveza slijepih.

 

Istovremeno, u „Niskogradnji“ ističu da bi do sredine narednog mjeseca trebao biti gotov novi kružni tok koji će povezivati novo saobraćajno čvorište oko „Delte“.

 

-Podzemne instalacije su postavljene, radovi se izvode na podhodniku i na fontani koja će krasti novi kružni tok. Svi radovi trebali bi biti završeni do polovine marta – rekli su u „Niskogradnji“.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *