Danas sunčano, sutra naoblačenje sa kišom

Društvo

U Srpskoj će danas preovladavati sunčano i toplo vrijeme, a najviša dnevna temperatura vazduha biće od 12 do 17, na sjeveru i do 20 stepeni.

 

Analiza Hidrometeorološkog zavoda RS pokazuje da nas već od sutra poslepodne očekuje povećanje oblačnosti od zapada, koje će se proširiti na veći dio zemlje. Popodne i uveče biće slabih mjestimičnih padavina na sjeverozapadu, zapadu i sjeveru, a do noći i u centralnom pojasu i na istoku, dok će na jugu suvo.

 

Najviša dnevna temperatura vazduha sutra će se kretati od 10 do 15 stepeni, lokalno na sjeveru oko 17, a na planinama od tri stepena.

 

Prvog dana vikenda ujutru će biti pretežno do potpuno oblačno, u centralnom pojasu i na istoku sa mjestimičnim padavinama. Slabe kiše biće u nižim, a susnježice u višim predjelima.

 

Tokom dana će biti suvo u svim predjelima, uz promjenjljivu oblačnost i sunčane intervale, a na jugu sunčano. Prema večeri će biti uslova za koju kap kiše u Posavini i Semberiji, a u ostalim predjelima smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura biće od 10 do 15, a na planinama od šest stepeni.

 

U nedjelju ujutru očekuje nas promjenjivo do pretežno oblačno, na sjeveru i istoku oblačno, na krajnjem zapadu, jugozapadu i jugu vedro i manje hladno. Jedino će na planinama biti slabog mraza, a na istoku na planinama može nakratko provejavati snijeg.

 

Najviša dnevna temperatura biće od 11 do 16, a na planinama od šest stepeni.

 

U ponedjeljak ujutro i prijepodne biće vedro ili sa malom oblačnošću, poslijepodne promjenjivo sa sunčanim intervalima. Prema večeri slijedi naoblačenje sa zapada koje će u noći usloviti nove padavine, prvo na zapadu i sjeveru, do jutra u utorak i u većini predjela.

 

Najviša dnevna temperatura ići će od 13 do 18 stepeni, na sjeveru do 20, a na planinama od sedam stepeni.

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *