Zbog pucanja cijevi ugrožena stambena zgrada i gasovod u Sarajevu

Društvo

Nakon što su radnici koji rade na iskopavanju zemljišta za izgradnju stambene zgrade u sarajevskom naselju Stup u četvrtak probili glavnu vodovodnu cijev, kompletno naselje od sinoć nema vode, a jutros su se pojavili novi problemi.

 

Kako saznaje Klix, opasnost za stanovnike ovog naselja predstavljaju i plinske cijevi koje prolaze pored mjesta radova, a koje otežavaju pristup bagera lokaciji gdje je oštećena vodovodna cijev.

 

Iz KJKP Vodovod i kanalizacije kasno sinoć su saopštili da će zbog nepristupačnog terena popravci kvara pristupiti u petak ujutro, što se zaista i dogodilo danas oko 10 sati.

 

Kako su kazali mještani ulice Stupska nakon što je probijena cijev, voda je počela “šikljati” na sve strane i sada se napravio bazen na mjestu gdje bi trebala biti izgrađena zgrada.

 

Nedugo zatim pojavio se novi problem – opasnost od odrona koji bi mogao ugroziti susjednu zgradu i cestu.

 

Mještani su veoma zabrinuti, a na terenu su prisutne ekipe ViK-a i Sarajevo-gasa koji nisu željeli komentarisati navedeni slučaj.

 

Stanari susjedne zgrade kazali su da već duže vrijemena sumnjaju da uopšte postoji građevinska dozvola za izgradnju novog objekta u ovim gabaritima.

 

U ulicu Stupska do broja 6 je pozvana i nadležna inspekcija koje bi trebale utvrditi uzrok te uraditi procjenu kako bi se spriječila veća šteta, a razvoj situacije će pratiti i Civilna zaštita Ilidža.

 

 

Klix

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *