Banjaluka: Brošura o trošenju budžetskog novca

Društvo

Odjeljenje za finansije uradilo je brošuru „Budžet za građane 2019“, koja na jednostavan i slikovit način pruža uvid u bitne elemente najvažnijeg dokumenta Grada Banjaluke.

 

– Kako bismo budžet Grada što više približili građanima, u 2018. godini smo po prvi put pripremili brošuru „Budžet za građane“. S obzirom na to da je bilo iskazano veliko interesovanje građana za vodič kroz budžet i ovakav način prikazivanja, urađena je i brošura koja na jednostavan način predstavlja ovogodišnji budžet – kazali su u ovom Odjeljenju, ističući da je cilj brošure da građane jednostavno i na svakome razumljiv način upozna sa ovogodišnjim projektima, ili da, drugim riječima, građani vide kako se troši njihov novac.

 

Šta je budžet, kako se donosi i puni, u što će se potrošiti novac, koje su najvažnije investicije i projekti koji će biti rađeni ove godine, samo su neka od pitanja na koja odgovore građani mogu pronaći u ovoj brošuri.

 

Kako su istakli u nadležnom odjeljenju, namjera je da se svakom građaninu, o ovom značajnom dokumentu, koji na prvi pogled može da izgleda i nerazumljiv, pruže osnovna znanja o tome od čega se budžet sastoji, zašto je važan, na koji način su podaci u njemu prezentovani i šta oni znače.

 

– Uz ova saznanja, vjerujemo da će brošura povećati i zainteresovanost za uključivanje u proces planiranja gradskog budžeta u budućem periodu, a sve u cilju da bolje i kvalitetnije zajedno upravljamo našim gradom i razvijamo ga – ističu iz Odjeljenja za finansije.

 

Plan je da se brošura, osim što je objavljena na sajtu Grada, podijeli i po mjesnim zajednicama.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *