Banjaluka: Kružni tok kod “Delte” do 15. marta

Društvo

Izgradnja kružnog toga kod tržnog centra „Delta planet“ ulazi u finiš i prema najavama iz preduzeća „Niskogradnja“, radovi bi trebalo da budu završeni do 15. marta. Uporedo sa izgradnjom kružnog toka završava se i modernizacija obližnje saobraćajnice u Ulici Frana Supila, u naselju iza „Delte“, kao i izgradnja potpuno nove dionice iz pravca Ulice olimpijskih pobjednika.

 

– Danas završavamo kompletno asfaltiranje ovih ulica, a paralelno s tim, biće postavljena i javna rasvjeta. Kada je u pitanju kružni tok, sutra ćemo početi postavljanje završnog sloja asfalta na tri saobraćajne trake kao i na samom kružnog toku. Radimo i na postavljanju rasvjete i signalizacije, a pri kraju su i grubi radovi na pothodniku za prolazk pješaka – ističu iz „Niskogradnje“, izvođača radova na ovom velikom saobraćajnom čvorištu.

 

Zahvaljujući rekonstrukciji ovog čvrorišta, stanovnici naselja na Banjalučkom polju dobiće znatno bolje uslove za život. Dotrajalu saobraćajnicu u Ulici Frana Supila zamijeniće moderna saobraćajnica širine 8,5 metara, uz obostrane pješačke staze od po jedan i po metar. Uz novu saobraćajnicu, ovo naselje dobilo je i ostalu infrastrukutru – vodovod, oborinsku, fekalnu i kablovsku kanalizaciju, kao i novu javnu rasvjetu.

 

Branko Savić, jedan od mještana i i pokretač inicijative za uređenje ove ulice, ističe da će rekonstrukcijom saobraćajnice u Ulici Frana Supila uslovi za život u ovom naselju biti znatno poboljšani, pošto će biti omogućena znatno bolja komunikaciju sa centrom grada.

 

Nadamo se da će dobra komunikacija sa Gradskom upravom biti nastavljena, a jedan od naših prioriteta je izgradnja nasipa u naselju kako bismo bili zaštićeni od poplava – rekao je Savić.

 

Sa druge strane, ovo naselje će sa ostatkom grada biti povezano još jednom novom ulicom – novom saobraćajnice iz pravca Ulice olimpijskih pobjednika pa do spoja Ulicom Frane Supila. Nova ulica široka je 10,5 metara, trotoari dva metra, a biće zasađen i novi drvored.

 

– Izgradnja ove saobraćajnice mnogo će značiti za stanovnike ovog dijela Borika. Od posebnog značaja je i to što ćemo izgradnjom novog saobraćajnog čvorišta kod „Delte“ dobiti poveznicu i izlaz na centralnu saobraćajnicu na Bulevar Srpske vojske – naglasio je Drago Dragić, predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Borik 2.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *