Sutra oblačno vrijeme s kišom

Društvo

U BiH sutra se očekuje postepeno povećanje oblačnosti, pa će do kraja dana na sjeveru početi da pada kiša.

 

Ujutro će preovladavati malo do umjereno oblačno i malo svježije vrijeme, a po kotlinama i riječnim dolinama ponegdje će biti magle ili povećane niske oblačnosti, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

 

Prijepodne će sa zapada doći do postepenog naoblačenja, koje će do kraja dana zahvatiti većinu predjela i usloviti kišu ponegdje na krajnjem sjeveru.

 

Duvaće umjeren i pojačan južni i jugozapadni vjetar.

 

Jutarnja temperatura vazduha od dva do sedam, a najviša dnevna od 12 do 19, u planinama oko deset stepeni Celzijusovih.
Meterolozi su i za naredne dane najavili padavine i hladnije vrijeme. U noći između ponedjeljka i utorka snijeg se može očekivati i u nižim krajevima.

 

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U prijepodnevnim časovima kiša je padala u centralnim i istočnim krajevima, kao i na sjeveru Hercegovine.

 

Na Bjelašnici je danas u 13.00 časova izmjereno nula stepeni, na Čemernu pet, na Han Pijesku, u Kalinoviku i Gacku sedam, na Ivan Sedlu osam, a na Sokocu devet stepeni.

 

U Foči je u isto vrijeme bilo 11 stepeni, u Višegradu i Livnu 12, na Mrakovici, u Rudom, Bileći i Širokom Brijegu 13, u Trebinju, Mostaru, Srebrenici i Sarajevu 14, u Bugojnu i Grudama 15, u Zvorniku, Mrkonjić Gradu, Šipovu, Neumu i Tuzli 16, u Gradačcu 17, u Bijeljini, Srpcu i Ribniku 18, u Doboju, Brčkom, Prijedoru, Novom Gradu, Krupi na Uni i Bihaću 19 i u Sanskom Mostu 20 stepeni Celzijusovih.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *