Počinje izgradnja mjesne zajednice i policijske stanice na Laušu

Društvo

Izgradnja objekta mjesne zajednice i policijske stanice na Laušu počeće 18. marta ove godine, u okviru zajedničkog projekta Gradske uprave i MUP-a Republike Srpske. Po realizaciji projekta, mještani jednog od najmnogoljudnijih gradskih naselja po prvi put će dobiti prostorije za razne društvene sadržaje, a policija će iz iznajmljenih prostorija useliti u „svoju“ stanicu.

 

Predviđena vrijednost investicije iznosi oko 888.000 KM, s tim je da predviđena površina objekta 1.112 kvadratnih metara.

 

– Osim kancelarija za rad mjesne zajednice, predviđeno je da objekat ima društvenu salu sa oko 150 mjesta, čime će biti riješen i problem sa realizacijom društvenih aktivnosti na području Lauša. Najveća dobit je u tome što će u ovoj zgradi moći da se organizuju razni događaji, koje sada na Lašu nije bilo moguće izvesti zbog nedostatka adekvatnog prostora – ističu u nadležnom Odjeljenju za komunalne poslove.

 

Izvođač radova izgradnje objekta mjesne zajednice i policijske stanice na Laušu je preduzeće „Progresgradnja“, a rok za završetak radova je šest mjeseci od uvođenja izvođača u posao.

 

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Lauš 1, Nebojša Matić, naglasio je da da su mještani dugo vremena čekali na početak gradnje objekta društvenog sadržaja, koji je, kako kaže, izuzetno potreban njihovom naselju.

 

– Vjerujem da ćemo za pola godine imati savremen objekat u kojem ćemo moći obavljati redovne aktivnosti iz domena rada savjeta mjesne zajednice, ali i da ćemo moći organizovati brojne društvene sadržaje za naše sugrađane – zaključio je Matić.

 

U neposrednoj blizini ove lokacije, uskoro će početi i izgradnja kružnog toka, koji bi trebalo da riješi saobraćajne gužve na ovom čvorištu.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *