Revolt BL: Mrtvo dijete iseljavaju, a vi, crvene ustaše i dalje ćutite!

Društvo

Povodom današnje ekshumacije posmrtnih ostataka ubijenog banjalučkog studenta Davida Dragičevića, oglasili su se i iz pokreta Revolt Banjaluka grafitom koji osuđuje vlasti Republike Srpske.

 

Na fasadi Katoličke gimnazije u centru Banjaluke aktivisti pokreta Revolt Banjaluka ispisali grafit: 352 DANA BRUKE INSTITUCIJA REPUBLIKE SRPSKE! MRTVO DIJETE ISELJAVAJU, A VI, CRVENE USTAŠE, I DALJE ĆUTITE!

 

– Ovim grafitom želimo da poručimo da je Republika Srpska dotakla dno dna, da će u svijetu biti prepoznata kao autokratska tvorevina i loše mjesto za život, ali isto tako poručujemo crvenim ustašama Milorada Dodika da nas ima još, koji mislimo svojom glavom, i da ne nećemo odustati, navode u saopštenju pokreta Revolt Banjaluka.

 

 

Na Gradskom groblju na Pobrđu u Banjaluci jutros su ekshumirani posmrtni ostaci studenta Davida Dragičevića, koji je ubijen prije skoro godinu dana u Banjaluci pod još nerazjašnjenim okolnostima.

 

Ekshumacija je izvršena na zahtjev Davidovih roditelja Suzane Radanović i Davora Dragičevića.

 

Tokom ekshumacije kojoj je prisustvovala i majka Suzana, okupljeni građani nosili su brojne transparente “Stidiš li se državo?”, “Ovdje ni mrtvi nemaju mira”, “Iz geta odlazi, u srcu ostaje” i druge.

 

 

Posmrtni ostaci Davida Dragičevića nakon ekshumacije biće privremeno spremljeni u prostorijama Gradskog groblja, dok se ne pripreme propratni dokumenti za transport u Austriju.

 

U petak, 15. marta, u 12.30 časova, David će biti sahranjen po drugi put na groblju “Friedhof der Stadt”, u gradiću Wiener Neustadt, u neposrednoj blizini Beča, gdje živi Davidova majka Suzana Radanović.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *