Kod izvorišta Sane divlja deponija lijekova

Društvo

Divlja deponija lijekova osvanula je u blizini sela Jasenovi Potoci, na pola puta između Mrkonjić Grada i Glamoča. Inspekcija na terenu.

 

Iz Odjeljenja za inspekcijske poslove Mrkonjić Grada kažu da je slučaj prijavljen jutros od Republičke uprave za inspekcijske poslove RS.

 

“Po zaprimljenoj prijavi na lice mjesta su otišli inspektori i Republičke zdravstvene i inspekcije iz Mrkonjić Grada, a više informacija će biti poznato po njihovom povratku”, rekao je Mitar Cvijić iz ovog odjeljenja.

 

Prema pisanju Srpskainfo, deponija je otkrivena juče i osjeća se izuzetan smrad, koji izbija iz staklenih bočica i plastične ambalaže.

 

„Najgore je što se na oko kilometar vazdušne linije odavde nalazi izvorište Sane. Kako je tlo porozno, možemo samo zamisliti šta bi se moglo desiti ako se ova deponija hitno ne ukloni, a krivci ne nađu i ne kazne”, rekao je izvor ovog lista.

 

Borislav Janković (Boro Zelenkovac) iz Ekološkog pokreta Zelenkovac je rekao da su se ovakve stvari na tom području dešavale i ranije.

 

“Vjerovatno je krivac neko iz branše koja ima dodira sa lijekovima. Možda je iz drugog entiteta s obzirom na blizinu entitetske granice”, rekao je Janković, koji je putem fejsbuk stranice od nadležnih zatražio hitno uklanjanje i pronalaženje krivaca.

 

OTVORENI JAVNI POZIV 1. Osnovni Javni Tužioc Osnovnog Suda u Mrkonjić Gradu2. Sanitiarni isnspektor u Opštini…

Gepostet von Zelenkovac Boro am Dienstag, 12. März 2019

 

Janković je dodao da je dodatni problem to što je pao snijeg.

 

“Na ovome nećemo stati. Topljenje snijega će izazvati probleme i štetu sa tim otpadom”, poručio je Boro Zelenkovac.

 

mondo.ba

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *