Konačno saopšteni rezultati referenduma u Tesliću

Društvo

Deset dana nakon provedenog referenduma o opozivu načelnika opštine Teslić, Milana Miličevića, danas su objavljeni prvi zvanični rezultati koji potvrđuju da je većina Teslićana bila protiv opoziva.

 

Za opoziv načelnika opštine Teslić Milana Miličevića, prema kompletnim preliminarnim rezultatima, izjasnilo se 6.558 birača, a 10.258 je bilo protiv, saopštila je predsjednica Komisije za sprovođenje postupka opoziva Nikolina Ristić.

 

Ukupno je glasalo 17.037 građana, od čega 16.645 na 68 redovnim biračkim mjestima, dok je 315 građana glasalo poštom, a 77 u odsustvu. Pravo glasa imalo je 44.033 birača.

 

Na referendumu je 221 listić bio nevažeći.

 

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) je zajedno sa koalicionim partnerima u lokalnoj skupštini pokrenuo proceduru opoziva načelnika opštine Teslić Milana Miličevića na sjednici održanoj 27. decembra prošle godine, a na zasjedanju 31. januara odbornici su donijeli odluku o održavanju referenduma o opozivu.

 

Referendum je održan 3. marta, a pratili su ga brojni problemi, zbog čega je intervenisala i policija.

 

SDS je optužio SNSD za izbornu krađu u Vlajićima i Očaušu tvrdeći da je javno, pred kamerama brojnih TV stanica, razotkriveno brutalno gaženje volje naroda i to uz podršku policije.

 

Na ovim glasačkim mjestima zapisnički je utvrđeno da su lažirani zapisnici u vrećama, zamijenjeni pečati, zamijenjeni glasački listići u količinama od po nekoliko stotina, da su čak falsifikovani potpisi za mrtva lica, kao da su glasali.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *