Banjaluka: Od ponedjeljka proljetna akcija čišćenja grada

Društvo

Ovogodišnja proljetna akcija čišćenja i uređenja grada biće sprovedena u periodu od 18. marta do 19. aprila ove godine, najavljeno je iz Odjeljenja za komunalne poslove.

 

Aktivnosti u vezi sa proljetnom akcijom čišćenja i uređenja grada odvijaće se prema ranije utvrđenom operativnom planu i rasporedu, a u dogovoru sa predstavnicima mjesnih zajednica i izvođačima radova.

 

– Odlaganje otpada će se vršiti u postavljene kontejnere od pet kvadratnih metara, kao i na druga mjesta pristupačna vozilima za odvoz. Akcija će se sprovoditi u saradnji sa građanima, školama, ustanovama i udruženjima, a uz koordinaciju sa mjesnim zajednicama i preduzećima koja će vršiti odvoz – ističe Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove.

 

On naglašava da je glavni cilj akcije da se prikupi i iznese što više krupnog otpada, starih stvari, otpada i smeća iz rijeka i potoka i svake druge vrste otpada (izuzev građevinskog otpada, čiji odvoz nije predviđen ovim aktivnostima), koji opterećuje i zagađuje životnu sredinu.

 

Kompletan operativni plan akcije po naseljima možete pogledati OVDJE.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *