Banjaluka: Uručena prva rješenja o stipendiranju studenata

Društvo

Prva rješenja o stipendiranju studenata u akademskoj 2016/17. godini uručena su danas u Gradskoj upravi. Rješenja je studentima uručio gradonačelnik Igor Radojičić, koji je istakao da će Grad Banja Luka u akademskoj 2016/17. godini stipendirati 382 studenta i da je iz gradskog budžeta za studentske stipendije u tekućoj godini izdvojeno oko 500.000 KM.

– Grad nastavlja da stipendira studente Univerziteta u Banjoj Luci i to po tri osnova – prema socijalnom statusu, po osnovu uspjeha u školi i za deficitarna zanimanja. Na konkurs za dodjelu stipendija prijavilo se oko 500 studenata, a danas je formalno počeo proces dodjele stipendija, jer smo danas uručili rješenja za 11 odabranih studenata – rekao je Radojičić i podsjetio da je, u protekle četiri godine, Grad stipendirao 1.440 studenata.

Branka Radivojša, student četvrte godine Filološkog fakulteta i Bojan Šobat, koji je na prvoj godini Fakulteta fizičkog vaspitanja u sporta, zahvalili su gradonačelniku i Gradskoj upravi na dodijeljenim stipendijama, te izrazili zadovoljstvo zbog činjenice da su institucije i dalje uz njih i da ih podržavaju, odnosno da prepoznaju njihov trud i zalaganje.

Od ukupno 382 stipendije, po osnovu socijalnog statusa dodijeljeno je 260 stipendija, po osnovu uspjeha stipendije je dobilo 88 studenata, te za deficitarna zanimanja 34.

Inače, studentska stipendija po osnovu uspjeha u školi i prema socijalnom statusu iznosi 130 KM, a stipendija za deficitarna zanimanja je 250 KM. Rang-listu studenata prvog ciklusa studija, koji su stiepndije ostvarili po osnovu uspjeha, možete pogledati ovdje, a više informacija o stipendijama svi zainteresovani mogu dobiti u Odjeljenju za društvene djelatnosti Gradske uprave.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *