Godišnjica nestanka Davida Dragičevića

Društvo

Grupa “Pravda za Davida” najavila je da će danas, povodom godišnjice nestanka Davida Dragičevića, na Trgu Krajine u Banjaluci održati konferenciju za medije.

 

Kako je saopšteno u pozivu, javnosti će se obratiti članovi grupe Dragan Dabić i Ozren Perduv.

 

– Izjava za medije planirana je za danas u 17 časova na Davidovom trgu, mjestu gdje je on posljednji put viđen – stoji u pozivu.

 

Grupa “Pravda za Davida” je od PU Banjaluka tražila odobrenje dvosatnog okupljanja večeras od 18 sati na Trgu Krajine, ali ga nisu dobili.

 

Policija je u obrazloženju navela da, s obzirom na događaj od 30. decembra prošle godine koji je “eskalirao narušavanjem javnog reda i mira, činjenjem više krivičnih djela te uništavanjem imovine, postoji bojazan da bi se ista situacija mogla ponoviti” te zbog toga neće dozvoliti održavanje okupljanja.

 

Ponuđena je alternativna lokacija u Parku “Mladen Stojanović“, što su oni odbili.

 

Iz grupe “Pravda za Davida” je poručeno da nastavljaju tražiti odgovor ko je ubio Davida.

 

U narednom periodu planirano je obilježavanje više datuma – dan Davidovog nestanaka 18. mart, dan njegovog pronalaska 24. mart, kao i početak formiranja grupe “Pravda za Davida”.

 

David Dragičević je nestao 18. marta, a njegovo beživotno tijelo pronađeno je na ušću rječice Crkvena u rijeku Vrbas 24. marta. Njegovi posmrtni ostaci su na zahtjev porodice, 12. marta ekshumirani i izmješteni u Austriju, gdje su 15. marta ponovo sahranjeni.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *