Topić: Početak izgradnje mosta kod Gradiške u naredna dva mjeseca

Društvo

Direktor preduzeća “Autoputevi” Republike Srpske Dušan Topić izjavio je danas u Banjaluci da bi u narednih dva mjeseca trebalo da počne izgradnja mosta na rijeci Savi kod Gradiške.

 

Topić je potvrdio informaciju da su vlasti Hrvatske izdale građevinsku dozvolu za izgradnju ovog mosta.

 

“Riječ je o izmjeni i dopuni građevinske dozvole, koja je prvobitno izdata u maju 2013. godine, ali je bilo određenih promjena u projektnoj dokumentaciji sa hrvatske strane”, rekao je Topić.

 

Topić je naveo da je u toku tenderska procedura za izbor izvođača i nadzora radova.

 

“Procedura za izbor izvođača radova je pri kraju, te najpovoljnija ponuda iznosi 23 miliona evra, a kada je riječ o izboru nadzora preostalo je da se još dostave finansijske ponude, ali je procijenjena vrijednost ugovora za nadzor milion evra”, rekao je Topić.

 

Prema njegovim riječima, osim ovog projekta, planirano je i da u narednom periodu počne izgradnja Koridora “Pet ce” u Republici Srpkoj, odnosno prva od četiri faze izgradnje.

 

“To je dionica od Tovire do Kostajnice, odnosno od petlje Johovac do petlje Rudanka, te plus 5,6 kilometara otvorene trase, a riječ je o projektu gdje smo finansiranje obezbijedili iz kreditnih sredstava Evropske banke za obnovu i razvoj /EBRD/”, rekao je Topić.

 

Prema njegovim riječima, vrijednost ugovorenih radova za ovaj projekat iznosi 62,5 miliona evra i gotovo dva miliona evra za nadzor nad izvođenjem radova.

 

Topić je najavio da će sutra u Banjaluci biti potpisan ugovor sa izvođačem radova konzorcijumom preduzeća “Integral inženjering” iz Laktaša i “Granit” iz Skoplja.

 

“Veoma nam je važno da što prije krenemo sa ovim radovima, kako bismo postigli kontinuitet u izgradnji auto-puteva u Republici Srpskoj, što ima veliki značaj za naše građane”, rekao je Topić.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *