RASKRINKAVANJE
Nebojša Vukanović demaskirao prevaru vlasti i “Batagona”

Društvo

Narodni poslanik Nebojša Vukanović, koji je u Narodnoj skupštini više puta upozoravao na porijeklo novca i sumnjive reference firme “Batagon”, lično je otišao u Švajcarsku, u Cug gdje je zvanično sjedište firme “Batagon”.

 

– Kad već neće policija, pravobranilaštvo i institucije Republike Srpske, otišao sam do švajcarskog grada Cuga kako bi demaskirao prevaru i operaciju “Batagon”, plan vlasti i dvorskih tajkuna Republike Srpske da ovladaju “Aluminom”, ali i ostalim prirodnim bogatstvima Srpske, naveo je Vukanović na svom blogu.

 

On je na adresi na kojoj je “Batagon” registrovan, u kancelariji iznad jednog restorana, zatekao osobu koja se predstavila kao direktor preduzeća.

 

 

U “Batagonu” nisu bili raspoloženi za razgovor, a ubrzo ga je pozvao navodni vlasnik, Dalibor Matić, tvrdeći da zgrada u kojoj je smješten “Batagon” vrijedi 1,5 milijardi franaka, i da “Batagon” ima reference da preuzme “Aluminu”.

 

– Matić tvrdi da iza “Batagona” stoje veliki investicioni fondovi, te je prijetio tužbama ukoliko objavim video-snimak sjedišta “Batagona” bez njegovog znanja. Ipak, Matić je zaćutao i odbio da kaže ko su pravi vlasnici “Batagona”, da li je i zbog čega u Švajcarskoj osuđen na zatvorsku kaznu od pet godina, i smije li doći u Švajcarsku, navodi Vukanović.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *