Šeranić: Ove godine ulaganje 33 miliona KM

Društvo

Od 1. januara 2020. godine predviđen je postepeni ulazak domova zdravlja na trezorski sistem poslovanja, ističe ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske

 

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić ističe da će u ovoj godini iz budžeta Srpske u infrastrukturu i opremu u zdravstvenom sistemu biti uloženo oko 33 miliona KM radi poboljšanja kvaliteta i efikasnosti zdravstvene zaštite.

 

– Sredstvima iz budžeta Republike Srpske realizovaćemo projekte u bolnicama Istočno Sarajevo, Doboj, Foča, u Univerzitetsko-kliničkom centru /UKC/ Republike Srpske. To je samo dio onoga što ćemo raditi, jer su nam projekcije veće – kaže Šeranić.

 

Šeranić podsjeća da su u prošloj godini kapitalni projekti i druge investicije u zdravstvu Republike Srpske iznosile više od 84 miliona KM.

 

On naglašava da je od 1. januara 2020. godine predviđen postepeni ulazak domova zdravlja na trezorski sistem poslovanja.

 

Govoreći o 100 dana Vlade, on kaže da su početkom godine usvojene izmjene i dopune Zakona o dječijoj zaštiti gdje je definisan odnos za bolovanje da ide na 80 odsto bruto plate, te da se nastavlja u tom pravcu shodno potpisanom memorandumom sa poslodavcima u Srpskoj, da bi se krajem godine išlo ponovo u izmjene i dopune zakona i 100 odsto bruto plate stavilo na teret budžeta Srpske, što će biti značajna olakšica za sve koji posluju u Srpskoj.

 

On ističe da su pripremljene izmjene i dopune Zakona o socijalnoj zaštiti kojim je regulisano primanje ličnih invalidnina za civilne invalide, dodavši da je zakonskim rješenjem tretirano pitanje doznaka za lica koja su na hemodijalizi.

 

Agencije

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *