Banjaluka: Na ljeto “mali” projekti u svim naseljima

Društvo

Grad Banja Luka će i ove godine, u saradnji sa savjetima mjesnih zajednica, realizovati „male“ projekte uređenja prostora i nabavke potrebne opreme u svakoj od 57 mjesnih zajednica na području grada.

 

Na osnovu izabranih projekata, putem javog poziva koji je sproveden prošle godine, ovih dana je raspisana javna nabavka za kupovinu robe za realizaciju ovih projekata, a uskoro će biti raspisana i nabavka za izvođače građevinskih radova.

 

Iz Odjeljenja za opštu upravu su precizirali da bi radovi na terenu mogli početi sredinom godine, ukoliko postupci javnih nabavki budu sprovedeni u planiranom roku.

 

– Za male intervencije ovogodišnjim budžetom planirano je 150.000 KM, a projekte su predlagali savjeti mjesnih zajednica, u konsultaciji sa građanima. Nakon okončanog javnog poziva, sačinjena je rang-lista najuspješnijih projekata mjesnih zajednica, a najviši iznos koji mjesna zajednica može dobiti je 2.500 KM po projektu – kažu u nadležnom odjeljenju.

 

Prema pozivu, svaka mjesna zajednica je mogla da predloži najviše dva projekta koja se, uglavnom, odnose na rješavanje manjih infrastrukturnih radova, spoljašnje i unutrašnje uređenje objekata i dvorišta mjesnih zajednica, kao i uređenje značajnih objekata i njihove okoline na području mjesne zajednice.

 

Nabavka neophodnih sredstava za rad, kao i sitne interevencije u prostoru će biti obavljene u cijelom gradu. Mnoge mjesne zajednice su se odlučile da obnove računarsku opremu, pa će tako novu opremu dobiti mjesne zajednice: Šimići, Nova varoš, Kmećani, Bronzani majdan, Kola, Srpske toplice, Krmine, Mišin han i Drakulić. Izgradnju dječijih igrališta kandidovali su Lazarevo 2 i Borkovići, dok su Zalužani kandidovali projekat asfaltiranja platoa u dvorištu OŠ „Jovan Dučić“. Između ostalog, na Pobrđu će biti sanirane stepenice kod restorana „Alas“, a u dvorištu OŠ „P.P.Njegoš“ postavljena nova rasvjeta i video nadzor.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *