Sindikat trgovine BiH od Viškovića traži strožije kontrole rada

Društvo

Sindikat radnika trgovine i uslužnih djelatnosti BiH uputio je dopis predsjedniku Vlade Republike Srpske Radovanu Viškoviću u kome od njega traži da naredi stroge inspekcijske kontrole rada u dane praznika, saznaje Srpskainfo.

 

– Uvjereni smo da ste kao predsjednik Vlade Republike Srpske izuzetno osjetljivi na uslove rada u realnom sektoru. Iz tog razloga se obraćamo upravo Vama, kao najodgovornijoj osobi Vlade sa molbom da pitanje jednakog poštivanja Zakona o praznicima Republike Srpske stavite na dnevni red neke od narednih sjednica Vlade – navodi se u dopisu upućenom danas, koga je potpisala predsjednica Mersiha Beširović.

 

Prema njenim riječima, svjedoci smo da veliki broj trgovina i trgovačkih lanaca radi u dane praznika, što je u suprotnosti sa odredbama Zakona o praznicima RS.

 

– Mi u Sindikatu trgovine smo stava da je Zakon o praznicima dobar samo onda ako ga svi poštuju, jer u protivnom nema smisla i može se smatrati disktriminirajućim. Molimo Vas da izdate nalog inspekcijskim službama na svim nivoima da pooštre kontrolu pošivanja Zakona o praznicim, te na taj način omogućite svim radnicima da slave praznik. Sigurni smo da bi pooštren inspekcijski nadzor uz zakonom propisane kazne imao efekta – piše u dopisu.

 

Budući da u Srpskoj postoji Sindikat trgovine, ugostiteljstva i uslužnih djelatnosti, postavlja se pitanje otkud to da se sindikat iz Federacije, s BiH u svom nazivu, interesuje za poštovanje Zakona o prazniima RS. Odovor na to pitanje krije se u posljednjem paragrafu njihovog dopisa Viškoviću.

 

– STBiH broji više od 12.000 članova od čega značajan dio živi i radi u Republici Srpskoj zbog čega smo izizetno zainteresovani za rješavanje navedenog pitanja – navodi u dopisu Beširovićeva.

 

srpskainfo.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *